Gemeente Stein stelt voormalig zalencentrum beschikbaar voor ingezamelde hulpgoederen

Een deel van de ingezamelde spullen. © Voedselhulp WM

Stein -

De spullen die de stichtingen Verrassingsdag en Voedselhulp Westelijke Mijnstreek inzamelen voor mensen die getroffen zijn door de watersnood, worden tot november opgeslagen in het voormalige zalencentrum Vivaldi in Stein. Dat complex is eigendom van de gemeente.

Nick Bruls

Tot nu toe gebruikten de stichtingen de woningen en garages van de oprichters en het voorportaal van de kerk in Urmond als opslagplaats.

„We zien dat de bereidheid om te helpen onder inwoners erg groot is”, zegt wethouder Joep Ummels (Accommodaties). „Juist nu moeten we er voor elkaar zijn en daar dragen wij als gemeente een steentje aan bij door deze ruimte ter beschikking te stellen. We zijn samen getroffen en alleen samen komen we er weer bovenop.”

Lees ook: Spullen voor slachtoffers watersnood worden opgeslagen in kerk van Urmond

Hein Coumans van Voedselhulp Westelijke Mijnstreek zegt dat van alles gedoneerd wordt: van potten pindakaas tot bankstellen. „Om de omvang van het aanbod en de benodigde distributie naar de zwaargetroffen gebieden aan te kunnen, werkt een centrale opslaglocatie het beste.”

Eerst moeten de goederen op de diverse locaties gesorteerd worden. Vanaf dinsdag is het mogelijk nieuwe spullen te brengen bij Vivaldi (Dieterenstraat 7), dat op werkdagen geopend zal zijn tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur. Zaterdags is dat van 10.00 tot 14.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal