Hoofdrol Openda bij Vitesse in thuisduel met Dundalk (2-2)

 © ANP

Vitesse heeft de thuiswedstrijd tegen Dundalk in de derde voorronde van de Conference League niet kunnen winnen.

Bron: ANP

De Arnhemse ploeg was in de eerste helft oppermachtig, maar deed zichzelf met een ruststand van slechts 1-0 schromelijk tekort. In het laatste half uur verloor de thuisclub de controle over de wedstrijd en kwam de Ierse formatie volledig onverwacht twee keer tot scoren. Dankzij Loïs Openda stelde Vitesse toch nog een gelijkspel veilig: 2-2.

Rode kaart

De Belgische spits bracht de gelijkmaker in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd op zijn naam. Een minuut later moest hij het veld verlaten nadat hij voor een natrappende beweging naar een tegenstander de rode kaart had gekregen. Openda mist daardoor de return volgende week in Ierland.

Vitesse was voor de rust op alle fronten de betere ploeg. In het aanhoudende overwicht dwongen de Arnhemmers legio grote kansen af. Alleen Matus Bero kwam echter tot scoren. De Slowaak trof doel in de 20e minuut uit een messcherpe counter (1-0).

De fraaie assist bij die treffer kwam van rechtsback Million Manhoef, die met Openda voor de rust de beste speler was bij Vitesse. De nieuwe doelman Markus Schubert, de vervanger van Remko Pasveer (naar Ajax), maakte een degelijke indruk. Met een uithaal op de lat vuurde Patrick McEleney halverwege de eerste helft nog wel een Iers waarschuwingsschot af.

Verrassende wending

Na de pauze was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. Vitesse viel aan en Dundalk verdedigde met de moed der wanhoop. Een afstandsschot van Riechedly Bazoer eindigde op de lat. In het laatste half uur zakte Vitesse ver weg en kwamen de fysiek sterke Ieren juist opzetten. Met een fraaie kopbal en een technisch hoogstandje gaf McEleney het duel een verrassende wending (1-2). Openda voorkwam met een halve omhaal een pijnlijke nederlaag, maar door zijn rode kaart had hij na afloop weinig reden tot lachen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal