Verdachte speedbootongeluk waarbij Mirthe (15) uit Neer overleed voor de rechter

 © HV Zeeland

Redactie

De rechtbank in Amsterdam behandelt vrijdag de strafzaak tegen een 35-jarige man uit Koudekerke, die op 23 juli 2019 voor de Zeeuwse kust bij Zoutelande met zijn speedboot op een rubberboot botste. Daarbij kwam de 15-jarige Mirthe uit Neer, die in de rubberboot zat, om het leven.

Volgens het OM had de speedbootbestuurder te veel gedronken. Het ongeluk gebeurde voor de ogen van een groot aantal strandgangers.

Lees ook: In een hechte gemeenschap als Neer komt de dood van de 15-jarige Mirthe extra hard aan

Hoewel de zaak in Zeeland speelt, moet de verdachte in Amsterdam terechtstaan. Het functioneel parket van het Openbaar Ministerie legt zaken die zich hebben voorgedaan op de Noordzee voor aan de rechtbank in de hoofdstad, aldus een woordvoerder.

Het incident heeft zich inmiddels ruim twee jaar geleden voorgedaan. Het OM streeft naar afdoening van zaken binnen een jaar, zegt de woordvoerder, en betreurt dat het in dit geval aanzienlijk langer heeft geduurd. De coronacrisis heeft aan de vertraging bijgedragen, aldus het OM.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal