Lintje voor Hay Coenders uit Broekhuizen bij afscheid als schipper van veerboot Kobus

Print
Lintje voor Hay Coenders uit Broekhuizen bij afscheid als schipper van veerboot Kobus

Hay Coenders nam afscheid als schipper van veerpontje Kobus. Afbeelding: gemeente Horst aan de Maas

Broekhuizen / Blitterswijck / Wellerlooi -

Hay Coenders (79) uit Broekhuizen heeft deze week bij zijn afscheid als schipper van fiets- en voetveer Blitterswijck-Wellerlooi een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Coenders maakte vanaf de start in 2001 deel uit van de groep vrijwilligers die zich inzet voor Stichting Fiets- en voetveer Blitterswijck-Wellerlooi. Hij stapte in als technisch adviseur en is tot op heden voorzitter van de commissie die verantwoordelijk is voor het technisch onderhoud van het pontje genaamd Kobus, dat sinds 2002 in de vaart is. Hij leidt nieuwe vrijwilligers op tot schipper en stond tot voor kort ook zelf aan het roer.

Lees ook: Vernieuwde Kobus vaart de toekomst na zes eeuwen pendelen weer met volle kracht tegemoet

Daarnaast zat Coenders bijna een kwart eeuw, van 1979 tot 2004, in het bestuur van fanfare Sint Nicolaas in Broekhuizen. Hij was contactpersoon voor de drumband/slagwerkgroep en had daarnaast instrumentenbeheer in zijn portefeuille.

Hay Coenders werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg het lintje uit handen van loco-burgemeester Rudy Tegels van de gemeente Horst aan de Maas.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu