Babbeltruc leidt tot meerdere insluipingen in Heuvelland, politie zoekt vrouwelijke verdachte

 © Thinkstock

Heuvelland -

De politie is op zoek naar een vrouw die ervan wordt verdacht (mede) verantwoordelijk te zijn voor een aantal insluipingen in het Heuvelland.

Redactie

De vrouw belt samen met een kind bij mensen aan en houdt hen aan de praat terwijl een derde persoon de woning doorzoekt en kostbare spullen rooft. Met deze babbeltruc werden onder andere geld en sieraden buitgemaakt.

De tot nu toe bekende incidenten deden zich voor in Mheer, Sint Geertruid en Gronsveld. „Het lijkt erop dat voor deze insluipingen en pogingen daartoe telkens dezelfde verdachten verantwoordelijk zijn”, aldus de politiewoordvoerder.

Signalement

De verdachte waarnaar de politie op zoek is, is een vrouw met een lengte van om en nabij 1.55 meter. Zij heeft een licht getinte huid en zwart haar dat in een strakke staart wordt gedragen. De vrouw droeg donkere kleding en sprak Nederlands met een buitenlands accent. Het kind betreft een jongen van vermoedelijk 10 tot 12 jaar oud. Hij is iets kleiner dan de vrouw, heeft eveneens een licht getinte huid en kort donker haar.

Lees ook: Ook Meerssen en Eijsden-Margraten sluiten zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

De politie hoopt in contact te komen met mensen die over informatie beschikken en/of waar de verdachte aan de deur is geweest. Eventuele camerabeelden zijn uiteraard ook welkom.

Contact opnemen kan op telefoonnummer 0900-8844. Het gaat om zaaknummer 2021122442.