Omroep MAX komt met benefietuitzending voor Limburg

Omroep Max zond in 2019 uit vanuit Sittard. © Ermindo Armino

Valkenburg -

Om geld in te zamelen voor de slachtoffers van het hoge water in Limburg komt omroep MAX woensdag 18 augustus met een benefietuitzending.

Ivar Hoekstra

De uitzending zal plaatsvinden vanuit Valkenburg. „Duizenden inwoners van Limburg hebben grote schade door de overstromingen. Auto’s en meubilair zijn beschadigd, woningen en verpleeghuizen zijn (deels) onbewoonbaar geworden. MAX zet zich in om deze mensen te helpen, door geld in te zamelen”, laat Omroep Max weten. „We komen woensdag 18 augustus vanaf tien over vijf ’s middags met drie speciale uitzendingen die volledig in het teken staan van de overstromingen in Limburg.”

Lees ook: Het Maaswater is weg en het is net alsof er niets is gebeurd

Een week later op woensdagavond 25 augustus is er ook een benefietactie voor Limburg. Dan wordt er in het kuurpark op de Cauberg in Valkenburg een vierenhalf uur durend benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de overstromingen in Limburg. De organisatie is in handen van de stichting Limburg oet de drup die ook na het hoogwater van 1993 en 1995 soortgelijke acties op touw zette in het MECC en op het Vrijthof en die laatste keer 150.000 gulden ophaalde.