Fietstocht vol historie vlak over de grens bij Swalmen en Reuver

 © ING Image

Beesel -

De Heemkundevereniging Maas- en Swalmdal organiseert op dinsdag 10 augustus en dinsdag 14 september vanaf 14.00 uur een fietsexcursie in natuurgebied Het Brachterwald, net over de grens bij Swalmen en Reuver.

Hier lag tot 1996 een opslagplaats met vijftigduizend ton munitie van het Britse Rijnleger. Na de sluiting is vrijwel het gehele complex overgedragen aan de Nordrhein Westfalenstiftung Naturschutz, Heimat und Kulturpflege.

Dit autovrije natuurreservaat trekt jaarlijks veel wandelaars en fietsers. Een gids van de werkgroep Gidsen voormalig Brits Munitiedepot van de heemkundevereniging Maas- en Swalmdal zal vertellen over het militaire verleden. De fietstocht beslaat een afstand van twaalf kilometer. De excursie wordt afgesloten bij de grensovergang.

De fietsexcursie start op het pleintje met grenspaal 429 tegenover Café De Grens aan de Keulseweg 202 in Reuver, en wordt afgesloten bij de grensovergang. De deelnamekosten zijn zes euro per persoon. Kinderen tot twaalf jaar kunnen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

Reserveren is mogelijk tot en met de dag voorafgaand aan de fietsexcursie. Het is echter ook mogelijk om op de dag zelf bij de gidsen een ticket te kopen. Voor meer informatie kan er telefonisch contact worden opgenomen met VVV Beesel-Reuver: 077-4742100 Daarnaast kan er ook een e-mail worden gestuurd.