Kinderen uit Beek kunnen meedoen aan Japanse tekenwedstrijd

Burgemeester van Basten met een aantal tekeningen. © Gemeente Beek

Beek -

De gemeente Beek doet ook dit jaar mee aan de wereldwijde tekenwedstrijd Mayors for Peace. Kinderen tussen de 6 en 15 jaar kunnen deelnemen, waarna burgemeester Christine van Basten-Boddin ze opstuurt naar Japan.

de redactie

In 1982 werd de stichting Mayors for Peace opgericht, naar een idee van de toenmalige Japanse burgemeester van Hiroshima. Doel was om burgemeesters te verbinden om zo ook op lokaal niveau de wereldvrede uit te dragen. In totaal zijn 8.043 gemeentes uit 165 landen gelegen in alle werelddelen aangesloten bij de organisatie.

Net als vorig jaar houdt de stichting een wereldwijde tekenwedstrijd voor kinderen met als thema ‘Wereldvrede’. Kinderen worden in twee leeftijdscategorieën (6-10 jaar en 11-15 jaar) uitgedaagd een tekening te maken rondom dit thema. De tekeningen kunnen tot 15 oktober in de brievenbus van het gemeentehuis worden gestopt.

Meer info: info@njoybeek.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal