Voorproefje Cultura Nova: ‘Het Uiterlijk van de Rolling Stones’

 © Nicole Bolton

Heerlen -

Als ‘voorafje’ in aanloop naar het festival presenteert Cultura Nova op zondag 15 augustus de voorstelling Het Uiterlijk van de Rolling Stones in de bergweide van Huize de Berg aan de Gasthuisstraat in Heerlen.

redactie

Het uiterlijk van de Rolling Stones is een trip langs memory lane op teksten van Jagger& Richards, Hawinkels&Brood, op muziek van Stones, Beatles en The Wild Romance. Ben van Melick leest, de Rolling Beatles spelen.

Leidraad in deze concert-lezing zijn Sympathy for the devil en het leerdicht Het Uiterlijk van de Rolling Stones van de dichter/ schrijver Pé Hawinkels, geboren en getogen in de Oude Mijnstreek, die eind jaren ’60 even schitterde in de Nederlandse literatuur.

In zijn jonge jaren schreef Hawinkels (1942-1977) traditie tartende poëzie – zijn woorden overstroomden de regels - geïnspireerd door de vitale rock en jazz van die tijd. Zijn verfrissend onduidelijke gedichten hebben niets van hun vitaliteit verloren, de muziek van Stones, Beatles en Brood heeft niets aan spiritualiteit ingeboet.

De toegangsprijs voor dit concert is 5 euro en de tickets zijn verkrijgbaar via de website van Cultura Nova en via Parkstad Limburg Theaters. Bekijk het volledige programma van Cultura Nova op www.culturanova.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal