Bekerzege Wolfsburg hangt aan zijden draadje; trainer Mark van Bommel wisselt een speler te veel

Print
Bekerzege Wolfsburg hangt aan zijden draadje; trainer Mark van Bommel wisselt een speler te veel

Mark van Bommel Afbeelding: Hollandse Hoogte / Imago Sportfotodienst GmbH

Trainer Mark van Bommel wisselde zondag in het bekerduel van VfL Wolfsburg tegen Preußen Münster één keer te veel. Daardoor bestaat de kans dat de zege wordt omgezet in een nederlaag.

VfL Wolfsburg plaatste zich door een 3-1 zege (na verlenging) bij Preußen Münster voor de tweede ronde van de beker. Maar doordat trainer Mark van Bommel zes spelers wisselde (in plaats van de toegestane vijf) is het de vraag of de zege wordt omgezet in een reglementaire nederlaag.

Protest

Preußen Münster, uitkomend op het vierde niveau, is op de hoogte van de fout en liet zondag in de Duitse media weten intern te gaan bespreken of ze protest zal aantekenen tegen de uitslag. Van Bommel verklaarde in Bild aan de vierde official te hebben gevraagd of de zesde wissel in de verlenging was toegestaan. Dat was tijdens het laatste EK wel het geval in de knock-outfase, maar die regel geldt niet in het Duitse bekertoernooi.

Lastig

Wolfsburg had het lastig tegen de club uit de Regionalliga. Marcel Hoffmeier zette de veredelde amateurs ongeveer een kwartier voor het verstrijken van de officiële speeltijd zelfs op voorsprong: 1-0. Pas diep in blessuretijd maakte Josip Brekalo gelijk (1-1), waardoor een verlenging noodzakelijk werd. Daarin zorgde Wout Weghorst voor de 1-2 en bepaalde Ridle Baku de eindstand op 1-3.

Lees ook: Mark van Bommel klaar voor nieuwe klus in Bundesliga: ‘Druk is als doping. Ik kan niet zonder’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee