Tokio meldt 458 aan Spelen gerelateerde coronabesmettingen

 © Hollandse Hoogte / AFP

Tokio heeft na de sluiting van de Olympische Spelen 458 aan het sportevenement gerelateerde besmettingen met het coronavirus gemeld. Zondag kwamen er nog eens 28 bij.

RedactieBron: ANP

De besmettingen zijn sinds 1 juli bijgehouden. Ook enkele leden van TeamNL testten de afgelopen weken positief in Tokio. Candy Jacobs uit Tegelen, Reshmie Oogink, Finn Florijn, Jean-Julien Rojer, roeicoach Josy Verdonkschot uit Landgraaf en een anoniem lid van de roeistaf moesten in quarantaine.

Lees ook: Skateboardster Candy Jacobs juichend uit quarantainehotel in Tokio

Afgelopen donderdag kondigde Japan strengere maatregelen aan om het aantal besmettingen in het land tegen te gaan. Zo werd de noodtoestand, die in Tokio al gold, naar acht andere regio’s uitgebreid na een snelle stijging van het aantal coronabesmettingen tijdens de Olympische Spelen.

Lees ook: Limburgse roeicoach Verdonkschot test positief, Lisa Scheenaard uit Weert naar finale: ‘Het voelt als mijnenveld’

Tijdens de Spelen groeide het aantal coronabesmettingen in Tokio. Afgelopen zondag testten 4066 inwoners van de stad positief. Op de dag van de openingsceremonie van de Spelen waren dat er 1359.

De Olympische Spelen werden zondag beëindigd. Op 24 augustus gaan de Paralympische Spelen in Tokio van start.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal