Paul Hazen lijsttrekker van Stadspartij Heerlen bij gemeenteraadsverkiezingen

Paul Hazen. © Gemeente Heerlen

Heerlen -

Paul Hazen is unaniem gekozen tot lijsttrekker van de Stadspartij Heerlen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Paul Hazen is sinds 2006 raadslid en vanaf oktober 2013 fractievoorzitter voor de Stadspartij in de gemeenteraad van Heerlen.

Redactie

Hazen was voorgedragen door het bestuur en tijdens een besloten conventvergadering is die kandidaatstelling zonder tegenstemmen overgenomen. Als eerste taak ziet Paul Hazen het, samen met partijgenoten, opstellen van een herkenbaar, helder en transparant verkiezingsprogramma en het realiseren van een krachtige kieslijst.

Sociaal-liberaal

Paul Hazen over het nieuwe verkiezingsprogramma van zijn partij: „Wij zijn als Stadspartij graag duidelijk. Zonder last te hebben van de belangen van bijvoorbeeld een Tweede Kamerfractie in Den Haag, of een landelijk bestuur, kunnen wij als plaatselijke partij echt kiezen voor de belangen van onze inwoners. Wij kiezen hiervoor expliciet voor een sociaal-liberale insteek.”

„Wij willen hoe dan ook dicht bij de burgers van onze stad staan en naar hen luisteren” vervolgt Hazen. „Want daar draait het allemaal om, om het welzijn van de inwoners van Heerlen en dat bereik je alleen als de stad goed bestuurd wordt. Wij streven naar meeregeren en het nemen van bestuurdersverantwoordelijkheid.”

Hazen is sinds 2006 actief in de Heerlense politiek. Bij zijn intrede in de partij werd hij gekozen tot raadslid. Vanaf 2013 geeft hij leiding aan de fractie en bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 en 2018 is Hazen eveneens lijstaanvoerder geweest. Naast zijn lidmaatschap bij de Stadspartij is Paul Hazen bij diverse verenigingen bestuurlijk actief.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal