Zomerprogramma Ecsplore voor senioren in de Westelijke Mijnstreek van start

Foto ter illustratie. © lev dolgachov

Sittard-Geleen -

Stichting Ecsplore heeft een zomerprogramma samengesteld voor senioren om op een leuke en eenvoudige manier in beweging te blijven en met elkaar in contact te komen.

redactie

Er wordt maandag tussen 13.30 en 16.00 uur gestart bij Hockeyclub Scoop aan de Eggerweg 6 in Sittard, waar een Oudhollandse spellenmiddag op het programma staat gevolgd door een workshop over leefstijl en een gezondheidsquiz. Woensdag 11 augustus kan tussen 13.30 en 16.00 uur mee worden gedaan met spellen zoals ze vroeger op het schoolplein werden gespeeld. Dat gebeurt bij RKFC Lindenheuvel. Vrijdag 13 augustus vindt in Museumatelier Ligne in Sittard een workshop plastic recycling plaats tussen 13.30 en 15.30 uur.

Lees ook: Rekken en strekken tijdens een wandeling: in Munstergeleen kan het met de beweegroute

De week erna wordt op maandag (16 augustus) een 20 kilometer lange fietstocht rondom Schinveld verreden. De rit start en eindigt op het sportpark van TC Schinveld. Lekker op de camping een potje jeu de boules spelen, pingpongen of badminton kan woensdag 18 augustus tussen 13.30 en 16.00 uur op het BOSSpark in Sittard. Vrijdag 20 augustus vindt in Museumatelier Ligne een workshop van kunstenaar Theresie Tholen plaats waarbij oude spullen nieuw leven worden ingeblazen. Iedereen kan eigen spullen meenemen.

Aanmelden is verplicht en kan via www.ecsplore.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal