Drie mannen na achtervolging aangehouden in Swalmen

Foto ter illustratie. © ANP

Swalmen -

Drie mannen (20, 20 en 19 jaar oud) zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden in Swalmen. Ze sloegen in Roermond op de vlucht toen de politie een controle wilde uitvoeren.

Remco Koumans

Agenten zagen in Roermond een auto met hoge snelheid over de Donderbergweg rijden. De kentekenplaten waren van de auto afgehaald. Bij het zien van de politie ging de auto ervandoor. Er ontstond een achtervolging die eindigde op de Molenweg in Swalmen. Daar kon een van de drie inzittenden meteen worden aangehouden.

De twee andere inzittenden van de auto werden opgespoord met behulp van een politiehond. Ze werden op de Sint Jansstraat aangetroffen in een vuilcontainer en vervolgens in de boeien geslagen.

De politie onderzoekt nu wat de mannen, afkomstig uit Etten-Leur en Breda op hun kerfstok hebben. Ze worden verdacht van diefstal, onder meer omdat in hun auto ook inbrekerswerktuig is aangetroffen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal