Van Bommel en VfL Wolfsburg moeten nog even geduld hebben

Mark van Bommel op de bank van VfL Wolfsburg. © Hollandse Hoogte / Imago Sportfotodienst GmbH

De Duitse vierdeklasser Preußen Münster beslist waarschijnlijk maandag al of het de uitschakeling door VfL Wolfsburg in het bekertoernooi gaat aanvechten. De club verloor zondag na verlenging (3-1), maar kwam na afloop te weten dat trainer Mark van Bommel van de tegenstander maar liefst zes keer had gewisseld. „We gaan daar zo over praten”, reageerde een woordvoerder van Preußen Münster. „Het duurt nog wel een paar uur voordat we iets kunnen zeggen.”

redactie

Als Preußen Münster de nederlaag gaat aanvechten, dan dreigt er voor Wolfsburg een reglementaire nederlaag. Trainer Van Bommel mag net als zijn Duitse collega’s slechts vijfmaal wisselen per wedstrijd.

Van Bommel is deze zomer begonnen als hoofdtrainer bij VfL Wolfsburg. De Limburger verloor de afgelopen weken maar liefst vijf oefenduels met zijn nieuwe club. VfL Wolfsburg maakte tegen de veredelde amateurs van Preußen Münster pas in de verlenging het verschil, onder meer door een doelpunt van Wout Weghorst. Na reguliere speeltijd was de stand gelijk (1-1).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal