Eerste weekend van motorvrije Epenerbaan Vijlen levert in totaal dertig boetes op

Motorrijders zijn in het weekend tijdelijk niet welkom op de Epenerbaan. © Diana Scheilen

Vijlen -

Het eerste weekend dat er een motorverbod gold voor de Epenerbaan, heeft de politie Heuvelland dertig boetes uitgedeeld aan mensen die toch met hun motor over de weg reden.

Merel Visscher

De politie voerde deze controles uit op bepaalde momenten afgelopen zaterdag en zondag, de eerste dagen dat het verbod was ingegaan. De Epenerbaan is dan van Lodge 7 tot Buitenlust verboden terrein voor motoren, vanwege het geluid. Ander verkeer kan doorrijden. Het is een proef die in principe drie maanden duurt. De pilot valt onder het actieplan Verantwoord op Weg, waarin overlastgevend toeristisch verkeer wordt gereguleerd. Lees ook: Vier proeven met weren toeristisch verkeer beginnen al in augustus: motoren in het weekend even niet meer welkom op Epenerbaan

Reacties

Volgens de politiewoordvoerster gaven de motorrijders tijdens de controle aan dat ze moeite hebben met het besluit van de Lijn-50 gemeenten. „Ze geven aan het jammer te vinden dat de mooie weg is afgesloten, maar ook dat ze het wel snappen dat het veel overlast veroorzaakt.”

De hoogte van de boete wordt bepaald door justitie. De politie kondigt aan dat ook de komende maanden nog veel wordt gehandhaafd op de Epenerbaan; doordeweeks op snelheid en in het weekend op de geslotenverklaring.

Bestemmingsverkeer

De Epenerbaan is een van vier pilots van Verantwoord op Weg. In Terziet, Euverem en Beutenaken geldt nu dat de wegen alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer. De woordvoerster geeft aan dat ook dit wordt gecontroleerd, al is dit wat lastiger. „In het hele gebied controleren we en zijn we aanwezig.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal