Iets meer coronapatiënten opgenomen in ziekenhuizen, laagst aantal nieuwe coronagevallen in ruim een maand

 © Hollandse Hoogte / ANP ANP

Het aantal coronapatiënten in Nederlandse ziekenhuizen is maandag iets toegenomen, na de lichte daling een dag eerder.

Redactie

In totaal liggen er nu 690 patiënten met Covid-19, de ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Dat zijn er zeventien meer dan zondag, blijkt uit cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Lees ook: Experts willen zo snel mogelijk duidelijkheid over coronabeleid: ‘Je kunt niet eeuwig doorgaan met schadelijke maatregelen’

De bezetting in de ziekenhuizen laat al bijna een week een stabiel beeld zien, met kleine schommelingen tussen de 662 en 690 opgenomen covidpatiënten. Op de intensivecareafdelingen is het wel drukker aan het worden. Daar liggen nu 212 coronapatiënten, een toename van twaalf en het hoogste aantal sinds half juni. Op de verpleegafdelingen liggen 478 coronapatiënten, vijf meer dan zondag.

In de afgelopen 24 uur kwamen er op de verpleegafdelingen 52 nieuwe coronapatiënten binnen. Op de ic’s werden negentien patiënten binnengebracht.

Laagst aantal nieuwe coronagevallen in ruim een maand

Het aantal nieuwe coronabesmettingen is maandag voor de vierde dag op rij gedaald. Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 2077 positieve coronatests geregistreerd bij het RIVM, het laagste aantal sinds 5 juli.

Het RIVM telde zondag 2347 nieuwe positieve tests. Dat cijfer gaf mogelijk wel een vertekend beeld omdat niet alle meldingen konden worden doorgegeven door een technische storing. Het effect daarvan is volgens een woordvoerder van het RIVM echter erg klein.

In de afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM 18.096 positieve tests. Dat komt neer op gemiddeld 2585 nieuwe gevallen per dag. Dat gemiddelde is nu al tijden aan het afnemen.

Volgens het instituut zijn er het afgelopen etmaal twee sterfgevallen door corona gemeld. Dat wil overigens niet zeggen dat ze in de afgelopen 24 uur zijn overleden. Als een coronapatiënt overlijdt, wordt dit soms pas na een tijdje doorgegeven. Zondag werd ook het overlijden van twee personen geregistreerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal