Slachtoffer gewelddadigheden Zeeland meldt zich bij politie in Roermond

 © ANP

De politie heeft in Zeeland maandag weer een aantal jongeren aangehouden na ruim een week van gewelddadigheden in de provincie. Ondertussen heeft zich bij de politie in Roermond een nieuw slachtoffer gemeld.

RedactieBron: ANP

De zaak zou deel uitmaken van een hele serie geweldsincidenten op Schouwen, denkt de politie. Die zegt blij te zijn met de vele tips en meldingen die zijn binnengekomen.

Op een camping in Burgh-Haamstede is maandag een 16-jarige jongen uit Abbenbroek opgepakt die mogelijk iemand van zijn fiets heeft beroofd. In de badplaats Renesse zijn vijf jongeren aangehouden na een vechtpartij. Kort na middernacht werd een 17-jarige jongen uit Dordrecht zomaar geslagen door een groep jongeren. Na het opstootje gingen vijf jongeren er in een auto vandoor. Die vijf zijn kort daarop aangehouden. Het zijn jongeren tussen de 16 en 21 jaar uit Kaatsheuvel, Spijkenisse, Zevenbergen en Zierikzee. Het slachtoffer is onderzocht door een arts en heeft aangifte gedaan.

Roermond

Inmiddels hebben zich nog vijf slachtoffers bij de politie gemeld, onder meer in Barneveld, Goes, Roermond en Valkenswaard. Vier zeggen te zijn mishandeld, de vijfde is van zijn fiets beroofd. De politie kijkt of en welke verbanden er zijn tussen alle incidenten.

Het is al zeker een week onrustig in Zeeland door tal van gewelddadige voorvallen, in onder meer Burgh-Haamstede, Renesse en Scharendijke. Daarbij zijn jonge mannen geslagen en mishandeld, vaak vanuit het niets. Vrijdag moesten twee mannen met meerdere botbreuken in het gezicht naar het ziekenhuis nadat ze op een camping in Burgh-Haamstede in elkaar waren geslagen.

Zaterdag zijn drie jongens aangehouden voor geweld op Schouwen. Die zitten nog vast. De politie zei vorige week al een verband tussen enkele incidenten te vermoeden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal