Mariaviering met zegening Kroëdwis in openluchttheater Tegelen

Kinderen brengen Mariahulde. © Stichting Stijlvol Steyl’83

Tegelen -

Er is dit jaar weer een Mariaviering in openluchttheater De Doolhof in Tegelen, waar deze zomer de Passiespelen worden opgevoerd.

Marcel van Lier

De mis, waarmee het katholieke feest van Maria Ten Hemelopneming wordt gevierd, is op zondag 15 augustus en begint om 10.00 uur. Celebrant is pastoor Anu.

Tijdens de dienst wordt volgens een oude traditie de Kroëdwis gezegend. Dit kruidige veldboeket wordt later naar alle Mariakapellen in de parochiefederatie gebracht. De viering is voor iedereen toegankelijk en speciaal bedoeld voor alle zieken in Tegelen, Steyl en Belfeld. Zij zullen zelf voor vervoer naar de Doolhof moeten zorgen.

De zang komt van het interparochieel kerkkoor van Tegelen en leden van het St. Urbanuskoor uit Belfeld, organist is Jan van Ginkel. Stichting Stijlvol Steyl organiseert de Mariaviering sinds 1984, in samenwerking met de parochiefederatie Tegelen-Steyl-Belfeld.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal