Maasrunners start met gratis joggen in groepsverband

 © ING Image

Eijsden-Margraten -

Hardloopclub Maasrunners trapt zaterdag 4 september een nieuw project af voor mensen die het leuk vinden om in groepsverband te joggen.

Redactie

Mede dankzij het gemeentelijke project Verenigt U kunnen gegadigden gedurende drie maanden gratis meedoen. Deelnemers dienen wel al zo’n vijf kilometer te kunnen hardlopen.

Volgens de organisatie biedt in groepsverband sporten veel voordelen. „Je doet mee aan afwisselende trainingsvormen waardoor je een completere loper wordt. Daardoor kun je verschillende tempo’s beter aan. Bovendien werken we met subgroepjes, waardoor er voor iedereen een passende loopgroep is”, aldus een woordvoerder.

Lees ook: Strava-hype hield het jeugdige deel van de selectie van VV Eijsden fit

Het is de bedoeling om van september tot en met november elke zaterdag samen te sporten. De groep start telkens om 10.00 uur bij de kerk in Mariadorp.

Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Stuur daartoe een mailtje naar 5km@xs4all.nl (onder vermelding van naam en data).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal