Brunssum staat vermeld in bijzonder boekwerkje: ‘On-beperkt genieten van Limburg’

 © Gemeente Brunssum

Brunssum
redactie

Wethouders Servie L’Espoir en Carolus de Rijck van de gemeente Brunssum hebben Jos Palmen van de Brunssumse bieb op vrijdag 6 augustus het boekje ‘On-beperkt genieten van Limburg’ overhandigd, daarin is ook de gemeente opgenomen

Het boekje is gemaakt door leerlingen van de Herman Broerenschool uit Roermond, een school voor leerlingen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Zij maakten een reisgids waarin negen Limburgse gemeenten staan die ze zelf bezochten, waaronder Brunssum. Voor verschillende toeristische activiteiten in Brunssum werden vier pagina’s gereserveerd.

De gids is in een eenvoudige taal geschreven, voorzien van pictogrammen en geïllustreerd door eigen gemaakte foto’s en tekeningen van de leerlingen. De andere gemeenten in de reisgids zijn Beesel, Leudal, Maasgouw, Roerdalen, Maastricht, Venlo en Roermond.

Exemplaren zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de bieb in Brunssum.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal