Gemeente Echt-Susteren wil kinderen uit gezinnen met laag inkomen helpen aan fiets

 © Gemeente Echt-Susteren

Echt-Susteren
Redactie

Gemeente Echt-Susteren gaat samenwerken met Stichting Leergeld, Kringwinkel Infini en Cycle Hub Limburg om tweedehands fietsen beschikbaar te stellen aan kinderen uit gezinnen met lage inkomens.

Om in aanmerking te komen voor een tweedehands fiets, moeten gezinnen aan aantal voorwaarden worden voldoen. Het kind moet woonachtig zijn in de gemeente Echt-Susteren, dit jaar van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs gaan en dienen de ouders een laag inkomen te hebben waardoor het niet mogelijk is om zelf een fiets aan te schaffen.

Lees ook: Geen ouderbijdrages betaald? Dan gaat de school ook niet meer op excursie

Aanmelden kan via Stichting Leergeld door het formulier op de website in te vullen of te bellen naar telefoonnummer: 046 – 451 90 80 op maandag tussen 13.00 uur en 15.00 uur, woensdag en vrijdag tussen 10.00 uur en 12.00 uur of stuur een mail te sturen. Een brief sturen met de aanvraag kan ook naar Leergeld WM, postbus 47, 6103 AA Sittard.

De fiets is met verwijsbrief van Stichting Leergeld op te halen bij Kringwinkel Infini in Echt. Dit kan op 13, 15, 20, 22, 27 en 29 oktober tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal