Weer tegenvaller in wielerwereld: Ronde van Limburg en Omloop van de Maasvallei schuiven door naar 2022

Mathieu van der Poel won in 2012 de Omloop van de Maasvallei. © archief Ermindo Armino

Sittard -

De Ronde van Limburg en de Omloop van de Maasvallei gaan ook dit jaar niet door. Beide koersen waren in verband met de coronapandemie verplaatst van begin juni naar oktober.

Redactie

De organisatoren hadden er bewust voor gekozen de wedstrijden over de zomer heen te tillen en ze te verplaatsen naar een datum later in het jaar. De hoop en verwachting was dat het toegenomen aantal vaccinaties zou leiden tot het beteugelen van de pandemie.

Onzeker

Nog steeds gelden voor dit soort evenementen restricties en moet een groot aantal maatregelen worden genomen om de koersen veilig en verantwoord te kunnen organiseren. Bovendien is het onzeker hoe de situatie in oktober is. „Dat zou in een uiterst geval zelfs kunnen betekenen dat de koersen kort voor de geplande datum moeten worden afgelast”, aldus het stichtingsbestuur. „De hiermee gepaard gaande risico’s kunnen we niet aangaan.”

Eerder dit jaar werden vanwege corona de ZLM Tour (met twee etappes in Limburg), de Hel van Voerendaal, de profcriteriums in Heerlen en Maastricht, en de Ton Dolmans Trofee afgeblazen. Ook de organisatie van de Klimomloop Ulestraten heeft een streep door de vrouwenkoers gezet.

Lees ook: Organisatie Klimomloop Ulestraten: wielerkoers keert waarschijnlijk niet meer terug

De Volta Limburg Classic dacht halverwege juli ondanks nieuwe coronamaatregelen wel te kunnen doorgaan, maar deze wedstrijd moest vanwege de gevolgen van het noodweer op het laatste moment worden geschrapt.

Lees ook: Teleurstelling na, maar vooral begrip voor schrappen Volta Limburg Classic: ‘Mensen in de regio hebben nu wel iets anders aan hun hoofd’