VfL Wolfsburg houdt na ‘wisselfout’ vertrouwen in coach Van Bommel

Mark van Bommel. © EPA

Trainer Mark van Bommel van VfL Wolfsburg hoeft niet bang te zijn dat de fout die hij zondag maakte in het bekerduel met Preußen Münster voor hem persoonlijk consequenties heeft. De oud-PSV’er paste in de verlenging een wissel te veel toe, waardoor de club mogelijk reglementair wordt uitgeschakeld. Preußen Münster heeft maandag een protest ingediend.

redactie

„We zijn enorm gefrustreerd en teleurgesteld”, aldus directeur Jörg Schmadtke. „Dit had nooit mogen gebeuren. Desondanks zijn we er ook van overtuigd dat het voor de sportieve ontwikkeling het beste voor de club is in de huidige samenstelling verder te gaan, ook wat betreft de staf. We gaan de zaak wel uitgebreid analyseren en zorgen dat het niet weer voorkomt.”

Tegen de club die in de competitie op het vierde niveau in Duitsland speelt won Wolfsburg pas na verlenging, met 1-3. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond gaat zich op korte termijn over de zaak buigen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal