Trio Nacedo vervangt Abay Strijkkwartet op Orlando Festival

 © Gemeente Toerisme Landgraaf

Landgraaf
redactie

Trio Nacedo uit Spanje is de vervanger van het Abay Strijkkwartet uit Kazachstan, dat aanvankelijk op maandag 16 augustus in het kader van het Orlando Festival een concert zou geven in het Burgerhoes in Landgraaf. Het optreden begint om 13 uur.

De Kazachen kunnen door de huidige coronamaatregelen niet naar Nederland afreizen. Trio Nacedo werd opgericht in 2017 in San Sebastián, Spanje. De leden zijn van jongs af aan al verbonden met kamermuziek. In hun concertprogramma’s zoekt het muziekgezelschap altijd naar een samenhang in thematiek en betekenis, met de bedoeling een relevante artistieke ervaring te presenteren aan de hedendaagse luisteraar.

De 39ste editie van het Orlando Festival gaat op 12 augustus van start en duurt tot 22 augustus. Primeur is dit jaar de geboorte van de internationaal georiënteerde European Summer Course for Chamber Music. Kijk voor meer informatie op www.orlandofestival.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal