Transmuraal Thuiszorg Team van Zuyderland neemt stukje behandeling oncologie over

 © ANP

Regio
redactie

Verpleegkundigen van het Transmuraal Thuiszorg Team van Zuyderland geven patiënten vanaf nu in de thuissituatie bepaalde botversterkende injecties.

Zodoende hoeven oncologiepatiënten minder vaak naar het ziekenhuis. De oncoloog blijft verantwoordelijk voor het behandeltraject. Ervaring leert dat de zorg thuis als positief wordt ervaren.

De betreffende middelen worden door een arts of verpleegkundige toegediend bij verschillende vormen van kanker, waarbij sprake is van botverlies met meer kans op botbreuken of bij uitzaaiingen van kanker in de botten. Dankzij deze injecties blijven de botten steviger en heeft de patiënt minder kans op botbreuken.

Thuisomgeving

Het verplaatsen van deze behandeling naar de thuissituatie past binnen de Zuyderland strategie ‘De beste zorg, zo thuis mogelijk’, waarin de zorg zo veel mogelijk rondom de eigen thuisomgeving van de patiënt wordt georganiseerd. Dit initiatief is een aantal jaren geleden reeds ingezet door de gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen binnen het ziekenhuis en is recent overgedragen aan het Transmuraal Thuiszorg Team van Zuyderland.

De samenwerking wordt einde van dit jaar uitgebreid met partner Meander Thuiszorg voor de cliënten uit de regio Parkstad.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal