Huwelijk van Cornelis Ginneken (89) en Fien Ginneken-Raven heeft briljanten status

 © Peter Triompetter

Kerkrade
redactie

Cornelis Ginneken (89) en Fien Ginneken- Raven (88) uit Kerkrade zijn deze maand precies 65 jaar getrouwd, een huwelijk met een briljanten randje als gezegd.

En daar horen uiteraard felicitaties en bloemen van het gemeentebestuur bij. Die kwamen dit keer van wethouder Huub Wiermans, die het echtpaar bovendien een ingelijste trouwakte uit 1956 cadeau deed.

Cornelis en Fien leerden elkaar in 1953 kennen op de dansvloer van het gewezen Volkshuis aan de Hoofdstraat. De jonge bankwerker uit Lauradorp viel als een blok voor de jonge Fien.

De liefde bleek al gauw wederzijds. Na het wettelijk huwelijk op 9 augustus 1956 verhuisde Cornelis voor zijn vrouw naar Bleijerheide. Voor die tijd werkte Fien als onder meer als coupeuse bij een naaiatelier, maar zoals toen te doen gebruikelijk, werd ze huisvrouw.

Het echtpaar dat nog steeds zelfstandig woont, heeft twee dochters, een zoon en vijf kleinkinderen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal