Paris Saint-Germain kondigt komst Messi aan

 © Hollandse Hoogte / AFP

Paris Saint-Germain heeft op enigszins ludieke wijze de komst van Lionel Messi aangekondigd. Kort nadat de bij Barcelona vertrokken wereldster geland was op een vliegveld in de Franse hoofdstad, liet de club op Twitter een video zien die aan duidelijkheid niets te wensen overliet. „Een nieuwe diamant is aangekomen in Parijs. Hij heeft nummer 10”, zo viel onder meer te lezen.

Redactie

Paris Saint-Germain, de nummer 2 van de Franse competitie, profiteert van de financiële chaos bij Barcelona. De Spaanse club, altijd een concurrent van PSG in de Champions League, was niet meer in staat de Argentijn te houden. In Parijs vormt Messi straks de aanval met Neymar en Kylian Mbappé. De Nederlander Georginio Wijnaldum tekende deze zomer ook bij PSG. Hij kwam van Liverpool, evenals Messi transfervrij.

 © Hollandse Hoogte / AFP

Druk

Op het vliegveld Le Bourget nam Messi onmiddellijk de moeite te zwaaien naar de honderden fans die hem stonden op te wachten. Ook bij het Parc des Princes, waar PSG de thuiswedstrijden speelt, is het al zeer druk. Vermoedelijk wordt de voetballer daar in de loop van de dag medisch gekeurd, waar hij vervolgens na het afronden van de laatste formaliteiten een contract voor twee jaar gaat tekenen.

Messi nam zondag emotioneel afscheid van Barcelona, de club waarvoor hij 21 jaar uitkwam. Hij hield het niet droog. Nadat hij zijn tranen had gedroogd, bedankte hij de club en alle mensen waarmee hij heeft samengewerkt. Messi zei ook in de toekomst zeker terug te keren naar Barcelona. „Ik heb alles gegeven voor deze club. Van de eerste dag dat ik hier arriveerde, tot de laatste”, aldus Messi.

De verwachting is niet dat Messi op korte termijn al kan spelen voor zijn nieuwe club, aangezien hij vermoedelijk sinds het winnen van de Copa América met Argentinië niet of nauwelijks heeft getraind.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal