Berden Nazomerloop Venlo vanwege corona uitgesteld

 © Berden Nazomerloop

De Berden Nazomerloop wordt verplaatst van zondag 5 september 2021 naar zondag 13 maart 2022.

Redactie

Dat heeft de organisatie van het loopevenement dinsdag na wikken en wegen besloten. Na de Venloop en de Bridge to Bridge Run is de Berden Nazomerloop het derde grote loopevenement in Venlo dat dit jaar wordt afgelast.

Lees ook: Voorzitter Venloop had lang goede hoop, maar moet evenement toch voor derde keer verplaatsen

„Met pijn in ons lopershart hebben wij deze beslissing moeten nemen”, laat de organisatie weten. Onlangs maakte de organisatie nog een nieuw ‘coronaproof’ plan waarmee het evenement zou kunnen voldoen aan alle geldende coronaregels.

Maar de uitvoering van het plan zou volgens de organisatie van de Berden Nazomerloop ‘veel extra druk’ op de organisatie en de vrijwilligers leggen. „Bovendien zouden wij bijvoorbeeld geen publiek toe mogen laten in het start- en finishgebied. Ook liep het met het aantal inschrijvingen minder storm dan in andere jaren, waarschijnlijk ook door corona. Daarom schuiven we het evenement door naar 13 maart 2022”, aldus de organisatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal