André Rieu en Rowwen Hèze bij inzamelingsactie Omroep MAX voor Limburg

André Rieu was onlangs al in Valkenburg om de getroffen inwoners een hart onder de riem te steken.  © Hollandse Hoogte / ANP

Valkenburg -

André Rieu en Rowwen Hèze verlenen hun medewerking aan de inzamelingsactie die Omroep MAX op woensdag 18 augustus presenteert voor de gedupeerden van de wateroverlast in Limburg.

ANP

Op 18 augustus wordt in drie speciale live-uitzendingen, gepresenteerd door Dionne Stax en Jan Slagter, geld opgehaald. Ook is er ’s avonds in Op1 aandacht voor de actie.

Volgens Slagter zitten nog veel Limburgers „met de handen in het haar” en hebben ze dringend hulp nodig. „MAX draagt graag zijn steentje bij, in de vorm van deze nationale inzamelingsactie. Ik roep iedereen, inclusief bedrijven, op om woensdag 18 augustus te doneren. Indien mogelijk natuurlijk. Dat mag een groot of klein bedrag zijn. Immers, alle kleine beetjes helpen”, zegt hij.

Huub Stapel

De uitzendingen worden gemaakt vanaf het Theodoor Dorrenplein in Valkenburg, dat zwaar werd getroffen door de overstromingen. Behalve lokale bewoners zijn ook bekende Limburgers als André Rieu en Rowwen Hèze aanwezig. Ook zijn er bijdragen van Huub Stapel, Lilianne Ploumen en André van Duin.

Eind vorige maand stond de teller voor de inzamelactie Giro 777 voor Limburg op 10 miljoen euro. In totaal maakten 190.000 donateurs geld over. Het Nationaal Rampenfonds startte de actie 16 juli nadat hevige regenval en hoogwater voor grote problemen in Limburg hadden gezorgd.