Diamanten status voor huwelijk Leon Willems en Ria Willems -Smit

 © Peter Trompetter

Kerkrade
redactie

Kerkrade straalt als nooit tevoren en dat heeft ongetwijfeld te maken met het groot aantal diamanten huwelijken van de laatste tijd. Zo is wethouder Huub Wiermans op woensdag 10 augustus op bezoek geweest bij Leon Willems (83) en Ria (82) Willems- Smit om het echtpaar te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk.

Leon en Ria leerden elkaar in 1957 kennen op een feestje. Na een half jaar kwamen de twee elkaar weer tegen in Dancing Heinen aan de Bockstraat in Heerlen. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Het stel besloot op 10 augustus 1961 in hun geboortestad Heerlen voor de wet te trouwen. Vervolgens verhuisde het pasgetrouwde koppel voor het werk van Leon bij Machinefabriek Vossen naar Kerkrade. Daar zijn altijd zijn blijven wonen.

Ria werkte aanvankelijk in een confectieatelier, maar na de geboorte van dochter Tanja bleef ze thuis, zoals dat in die tijd te doen gebruikelijk was. Hun zoon werd in 1966 geboren. Inmiddels zijn Leon en Ria de trotse (over) grootouders van vijf kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.