Trainer Peter Hyballa stapt op bij Esbjerg na aanstelling Rafael van der Vaart als assistent

Rafael van der Vaart is aangesteld als assistent. © ANP

Esbjerg -

Hoofdtrainer Peter Hyballa is een dag na de benoeming van Rafael van der Vaart als zijn assistent-coach opgestapt bij Esbjerg fB. Dat meldt de Deense krant Ekstra Bladet. Het is nog niet bekend wat de gevolgen voor Van der Vaart zijn.

Redactie

Hyballa is nog geen twee maanden werkzaam bij de club die op het tweede niveau van Denemarken uitkomt. Veel spelers hadden moeite met zijn verbale en fysieke aanpak. Van der Vaart werd onder meer aangesteld om de relatie tussen hoofdcoach en spelers een beetje te verbeteren.

Lees ook: Spelersgroep Esbjerg eist ontslag van ‘tepeldraaiende’ trainer

De 38-jarige Van der Vaart werd dinsdag benoemd als de rechterhand van Hyballa. Als ambassadeur wil hij de Deense club zo goed als mogelijk uitdragen. „Ik woon nu al enkele jaren met mijn gezin in deze stad en voel me daardoor verbonden met Esbjerg”, liet Van der Vaart weten op de website van de club waar hij zijn loopbaan in 2018 afsloot. „Verder ben ik een echte voetbalfanaat. Ik wil mijn ervaring gebruiken om de club naar een hoger niveau te tillen. Ik ben dankbaar met de kans die ik heb gekregen om de club binnen en buiten het veld naar een hoger niveau te tillen.”

De 38-jarige Van der Vaart woont in Esbjerg omdat zijn vriendin Estavana Polman daar handbalt. Zijn zoon Damian voetbalt in de jeugd van Esbjerg.