Ook dit jaar geen bloemtapijt in Kruiswegpark in Roermondse wijk Kapel in ’t Zand

Het bloemtapijt in het Kruiswegpark trekt jaarlijks veel belangstellenden. © Rob van Deurzen

Roermond -

In navolging van 2020 wordt er ook dit jaar geen bloemtapijt gelegd in het Kruiswegpark in de Roermondse wijk Kapel in ’t Zand. Dat maakte de organiserende werkgroep woensdag bekend.

Rob van Deurzen

Het bloemtapijt in het monumentale Kruiswegpark, bestaande uit twaalf bedden waarin met bloemblaadjes en andere natuurlijke producten veelal religieuze afbeeldingen worden gecreëerd, wordt jaarlijks door vrijwilligers gelegd. Deze traditie werd in 1995 in ere hersteld bij gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de naast het Kruiswegpark gelegen bedevaartkerk. In de tweede week van september kunnen bezoekers het bloemtapijt normaal gesproken bekijken.

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus heeft het bestuur van de werkgroep bloemtapijt echter besloten dit jaar geen bloemtapijt te leggen. De bedoeling is om dat in 2022 wel weer te doen.

Het Kruiswegpark zelf is tot 1 november wel dagelijks geopend van 9.00 tot 17.00 uur, ook tijdens het Open Monumentenweekend op zaterdag 11 en zondag 12 september. In de processiegang van de kapel is een folder over het bloemtapijt verkrijgbaar.

De werkgroep bloemtapijt kan nog nieuwe leden gebruiken. Aanmelden/meer info bij M. Frencken via 0475-769189.