Simac Ladies Tour gaat door met aanvullende maatregelen

Chantal Blaak won in 2018 de etappe Sittard-Sittard. © archief René Corten

Ede -

De Simac Ladies Tour kan onder de huidige coronamaatregelen doorgaan van 24 tot en met 29 augustus. Wel wordt een aanvullend pakket van maatregelen genomen, zo laat de organisatie weten.

Redactie

Na overleg met de acht betrokken gemeenten die start en/of finishplaats zijn en alle betrokken vergunningverleners is daartoe besloten. De meeste locaties van de start en finish zijn verplaatst naar plekken die van nature minder publiek trekken. Ook zullen er geen side-events plaatsvinden en zijn de parkeerplaatsen waar de teams verblijven bij start en finish afgesloten voor publiek. De ploegpresentatie is geschrapt of vindt plaats op een afgesloten terrein. Verder worden bij start en finish maatregelen genomen om een te grote toeloop te voorkomen.

Status

De Simac Ladies Tour, voorheen de Boels Ladies Tour, is de enige etappekoers in de Benelux met de hoogste Women’s WorldTour-status. Met deelname van teams als SD Worx, Jumbo-Visma, FDJ, DSM en Trek-Segafredo staat de wereldtop aan de start. De zesdaagse wedstrijd begint met een proloog in Ede. De derde rit gaat van Stramproy naar Weert, de vierde etappe start in Geleen en eindigt in Sweikhuizen.