Twee gratis computercursussen in Blerick: ‘Klik & Tik’ en ‘Digisterker’

 © ING Image

Blerick -

De bibliotheek van Venlo heeft in de maanden september en oktober weer ruimte voor mensen die deel willen nemen aan de gratis computercursussen in Blerick.

De cursussen worden gehouden in wijkcentrum Het Zonneveld, gelegen aan de Stadhoudersstraat 75 in Blerick. Deze sessies zullen op verschillende dagdelen plaatsvinden. Deelname is gratis.

In april van dit jaar konden de computercursussen niet doorgaan. Vanwege de grote belangstelling werd besloten om ze in mei alsnog te geven, vanaf het moment dat de coronamaatregelen versoepeld werden.

De eerstvolgende cursus die gegeven wordt, heet Klik & Tik: een computercursus op maat voor mensen die nog geen of weinig ervaring hebben met de computer. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. Iedereen leert in diens eigen tempo. Stap voor stap maak wordt er kennis gemaakt met de computer. Deze cursus bestaat uit ongeveer acht bijeenkomsten.

Digisterker is de tweede cursus van vier bijeenkomsten die op het programma staat. Deze cursus helpt de cursisten onder meer op weg om overheidszaken via de computer te regelen, zoals het aanvragen en gebruiken van DigiD.

Voor meer informatie en aanmelden kan er een e-mail worden gestuurd of telefonisch contact opgenomen worden via 077-3512446.