Jongensdroom is een feit, Tijjani Noslin binnen twee maanden van amateurs naar Fortuna

Tijjani Noslin. © Fortuna Sittard

Sittard -

Fortuna Sittard heeft Tijjani Noslin binnengehaald. De spits komt over van TOP Oss waar hij om amateurbasis speelde. De spits ligt vast tot en met 2024 in Sittard.

Tim Geurts

Noslin maakt snel stappen de laatste tijd. De aanvaller die vorig seizoen nog bij de amateurs speelde kreeg deze zomer de kans bij TOP Oss. Blijkbaar heeft hij daar in korte tijd al zoveel indruk gemaakt dat Fortuna hem overneemt.

Jongensdroom

„Het is allemaal heel snel gegaan,” aldus Noslin. „Binnen twee maanden van de amateurs naar de Eredivisie is een jongensdroom. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar voor deze kans en ik ga er samen met mijn nieuwe teamgenoten alles aan doen om, nu het publiek weer terug is in de stadions, er een mooi seizoen van te maken.”

Lees ook: Empoli mengt zich in de strijd om Zian Flemming, transfer Sebastian Polter zo goed als rond

Noslin speelde in de jeugd overigens wel al bij profclubs. Zo speelde hij in de jeugdopleiding van onder meer FC Den Bosch en FC Twente, maar echt opvallen deed hij pas bij de amateurs van DHSC Utrecht.

Grote stap

„Hij heeft tijdens de voorbereiding bij TOP Oss een positieve indruk gemaakt,” aldus Sjoerd Ars, de technisch manager van Fortuna Sittard. „Het is natuurlijk een grote stap vanuit het amateurvoetbal, maar wij denken dat hij op termijn flinke stappen kan maken.”