Dringend advies aan Limburgse carnavalisten: laat je vaccineren

 © Peter Schols

De Limburgse carnavalsverenigingen roepen alle mensen die carnaval willen gaan vieren op, zich te laten vaccineren. „We kunnen mensen niet verplichten, dat is aan de overheid”, laat voorzitter Jos Hessels van de Bond van Carnavalsverenigingen in Limburg (BCL) woensdag weten.

Redactie

„We geven wel een dringend advies om dat te doen.” De BCL is de koepelorganisatie van 170 verenigingen. Samen met een andere Limburgse koepel, de Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge (SLV) roept de BCL carnavalisten op tot vaccinatie tegen corona. In november begint het carnavalsseizoen. Beide organisaties trappen dat seizoen af met feestelijke bijeenkomsten.

Lees ook: Carnaval in Düsseldorf alleen voor gevaccineerden

„We zien dat de organisatoren zich afvragen: mag het wel doorgaan?”, zegt Hessels. „En er zijn mensen die bang zijn, en zich afvragen: zal ik er wel heen gaan, gezien het risico op besmetting? Als er mensen komen die niet gevaccineerd zijn, wie weet wat ik dan oploop, vragen mensen zich af. Dus ons advies is: als je wilt dat de vastelaovend in Limburg doorgaat, laat dan die prik zetten!”