Chelsea wint Supercup, Hakim Ziyech scoort en valt geblesseerd uit

Ziyech viert de 1-0. © AFP

Belfast -

Chelsea heeft de Europese Supercup gewonnen. De wedstrijd tegen Villareal leverde geen winnaar op na negentig minuten (1-1) en ook niet na de verlenging. In de penaltyreeks die volgde miste Chelsea één penalty, Villareal deed dat twee keer.

Redactie

Chelsea heeft de Europese Supercup gewonnen. De wedstrijd tegen Villareal leverde geen winnaar op na negentig minuten en ook niet na de verlenging. In de penaltyreeks die volgde miste Chelsea één penalty, Villareal deed dat twee keer.

Doelman als invaller

Grote man aan Chelsea-zijde was doelman Kepa. Hij werd vlak voor het einde van de tweede verlenging ingebracht voor de strafschoppenserie. Uiteindelijk wist Kepa twee keer een penalty te stoppen waarmee hij Chelsea de Supercup bezorgde.

Hakim Ziyech leek eerder op de avond nog op weg om zich tot matchwinner te kronen. Hij opende in de 27e minuut de score op aangeven van Kai Havertz. Daarna stelde hij met twee goede voorzetten nog Marcos Alonso en Kurt Zouma in staat om te scoren. Die deden dat echter niet. De avond liep voor Ziyech daarna helemaal uit op een sof. Hij viel geblesseerd uit met een blessure aan de linkerarm na een botsing met de Argentijnse verdediger Juan Foyth.

Misser

Na de pauze drong Villarreal meer en meer aan. In eerste instantie werd Chelsea nog gered door de paal, maar even later was het raak. Gerard Moreno scoorde namens de Spanjaarden. Daar bleef het echter bij waardoor penalty’s de doorslag moesten geven. Havertz miste als eerste namens Chelsea maar dankzij twee reddingen van Kepa bleef dat dus zonder gevolgen voor Chelsea.