Twee Duitse verdachten verkrachting Nederlandse op borgtocht vrij

Print
Twee Duitse verdachten verkrachting Nederlandse op borgtocht vrij

Afbeelding: 123 RF

Twee jonge Duitse twintigers die worden verdacht van verkrachting van een Nederlandse toeriste, en een poging tot verkrachting van haar vriendin op het Griekse feesteiland Kreta, zijn op borgtocht vrijgelaten. Ze ontkennen schuld.

De rechter in Heraklion bepaalde na een verhoor dat liefst zes uur duurde dat de verdachten voorlopig op vrije voeten kwamen, maar niet zonder voorwaarden. De 23-jarige toerist, die als hoofdverdachte wordt beschouwd, moest 8000 euro borg zien te regelen om zijn eventuele proces in vrijheid te mogen afwachten, een kameraad van hem moest 5000 euro aftikken.

Twee anderen onvoorwaardelijk vrijgelaten

De andere twee mannen, tegen wie ook nog een onderzoek loopt omdat ze niet ingrepen bij het seksuele misbruik, zijn wel onvoorwaardelijk vrijgelaten. De drie donkerharige mannen, van wie eentje een trainingsbroek droeg, en hun kale vriend kwamen zichtbaar opgelucht de rechtbank in Heraklion uit.

De Griekse politie arresteerde het viertal na een melding van de twee vrouwen zondagnacht. Een van hen beweerde te zijn verkracht, haar vriendin beweerde dat ze dit ternauwernood wist te voorkomen. De verdachten ontkenden meteen de beschuldigingen die tegen ze waren geuit, en dat doen ze nu nog steeds.

Wederzijdse toestemming

Volgens het Duitse medium Bild beweren ze dat de vrouwen zelf seks wilden en dat alles dus met wederzijde toestemming gebeurde. De Duitsers verklaarden feest te hebben gevierd in een bar in de badplaats Malia met de twee jonge Nederlandse vrouwen, waarna ze gezamenlijk naar de hotelkamer van de verdachten waren gegaan.

Twee Duitse verdachten verkrachting Nederlandse op borgtocht vrij
De Duitsers verklaarden dat ze in een bar feest hadden gevierd met de Nederlandse vrouwen en ze vervolgens mee hadden genomen naar hun hotelkamer. Foto: 123RF

Daar zou de 23-jarige Duitser de 19-jarige Nederlandse hebben verkracht. Een van zijn vrienden, een 21-jarige Duitser, zou hebben geprobeerd zich te vergrijpen aan haar 22-jarige vriendin, terwijl de andere twee toekeken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu