Overgang Sebastian Polter is definitief: ‘Helaas heb ik nooit voor de fans kunnen spelen’

Polter trefzeker vanaf elf meter. © Ermindo Armino

Sittard -

De transfer van Sebastian Polter naar Vfl Bochum is een feit. De 30-jarige Duitser tekent een meerjarig contract bij de naar de Bundesliga gepromoveerde club.

Tim Geurts

Bochum mag Polter naar verluidt zo goed als gratis overnemen. Wel zou de Sittardse club nog wat kunnen verdienen aan de hand van bonussen (aantal gespeelde wedstrijden, doelpunten, plek op de ranglijst).

Lees ook: Trainer Sjors Ultee heeft tumultueuze voorbereiding achter de rug: ‘Ik heb veel huilende Fortuna-spelers gezien

Negen goals

Daar was het Fortuna Sittard echter ook niet om te doen. Belangrijkste reden voor het vertrek van Polter was zijn salaris dat zwaar op het spelersbudget drukte. Polter kwam afgelopen zomer naar Sittard en kwam in totaal tot 32 competitieduels voor Fortuna. In die wedstrijden maakte hij negen goals.

De Duitse spits zelf laat op de site van Fortuna weten dat hij genoten heeft van zijn tijd in Sittard. „Ik wil iedereen enorm bedanken. Ik ben met open armen ontvangen bij deze warme club. Helaas heb ik nooit vor de fans kunnen spelen”, aldus Polter.

Lees ook: Flemming ziet Serie A wel zitten en onbegrip bij Fortuna over situatie Sambou: ‘Ik vind het echt bizar’

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

Komt Dat Schot 21/22 - Afl 01 (12 augustus). © De Limburger