Lichamen van Nederlands echtpaar gevonden in woning Tudderen

Een forensisch onderzoeker bij de woning van het echtpaar in Tudderen. © Track’88

Onze verslaggevers

De Duitse politie heeft in Tudderen zondagmiddag de dode lichamen gevonden van een Nederlands echtpaar in een woning aan de Jubiläumstrasse, vlak over de grens bij Sittard.

Hoe de man en vrouw om het leven zijn gekomen, is nog onduidelijk. De politie liet in elk geval weten dat omwonenden niet in gevaar zijn geweest. In eerste instantie was er sprake van dat de levenloze lichamen van het echtpaar op straat zouden zijn gevonden. Dat bleek om een misverstand te gaan.

Een naaste buurman die erg aangedaan is, zegt van de politie in het belang van het onderzoek de instructie te hebben gekregen geen mededelingen doen. Meerdere buren verderop in de straat melden dat het om een ouder Nederlands echtpaar gaat waarvan de man heeft gewerkt bij de vliegbasis in het Duitse Geilenkirchen waar AWACS staan gestationeerd. „Ik had verder geen contact met hen, maar ze groeten altijd netjes” aldus een van hen.

Het parket in Aken is een onderzoek gestart.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal