Grote hoeveelheid harddrugs gevonden in loods Landgraaf, twee verdachten aangehouden

 © Track ‘88

De politie heeft afgelopen donderdag een grote hoeveelheid harddrugs gevonden in een loods in Landgraaf. Daarnaast werd in een woning in Brunssum een substantieel bedrag aan contant geld aangetroffen.

Redactie

Dat maakt de politie maandag bekend. Er zijn twee mannen aangehouden, beiden afkomstig uit de regio Parkstad.

De politie was in juni een onderzoek gestart naar aanleiding van gekraakte berichten. Daaruit bleek dat personen uit Parkstad zich bezighielden met de invoer en verkoop van grote hoeveelheden harddrugs. Vorige week woensdag kon daardoor een in Duitsland woonachtige man in Heerlen worden aangehouden.

Lees ook: Zwaarbewapende politie valt pand binnen in Landgraaf

In zijn voertuig werd op dat moment een ‘grote hoeveelheid harddrugs’ aangetroffen. Een dag later, op donderdag 12 augustus, viel de politie al zwaarbewapend twee loodsen in Landgraaf binnen en twee woningen in Oirsbeek en Brunssum. In een van de loodsen werd een groot aantal kilo’s drugs gevonden en inbeslaggenomen. In Brunssum werd de hoofdverdachte in de zaak aangehouden; in zijn woning vond de politie een flink bedrag aan cash.

Beiden verdachten worden op dinsdag 17 augustus 2021 voorgeleid bij de rechter-commissaris in Maastricht. De politie sluit verdere aanhoudingen niet uit en gaat door met het onderzoek.

Zwaarbewapende politie valt pand binnen in Landgraaf. © Track’88

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal