Groepje scooterrijders steekt auto in brand na verkeersruzie in Brunssum

 © AS Media

Een groepje scooterrijders heeft zondag een auto in brand gestoken terwijl de bestuurder er nog in zat. De zwarte Ford Focus is vervolgens volledig uitgebrand.

Redactie

Het groepje kreeg het op de N276 in Brunssum aan de stok met de bestuurder tussen de rotonde bij de Kennedylaan en de rotonde van de N300. Het ging om drie scooters met in totaal vijf personen. Een van hen gooide tijdens het rijden een brandend voorwerp door een van de geopende achteruiten naar binnen waarna de achterbank in brand kwam te staan.

De bestuurder wist de auto aan de kant te zetten en zichzelf in veiligheid te brengen. Politie en brandweer arriveerden nog, maar konden niet voorkomen dat de auto uitbrandde. Het groepje scooterrijders wist te ontkomen en worden gezocht door de politie; die is op zoek naar getuigen. Waar de verkeersruzie over ging, is niet bekendgemaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal