Veiligheidsonderzoek naar autopilot Tesla na reeks aanrijdingen

 © EPA

ANP

Autoriteiten in de Verenigde Staten zijn een onderzoek begonnen naar de veiligheid van de autopilot van Tesla na een reeks aanrijdingen.

De Amerikaanse toezichthouder NHTSA kondigde aan het bestuurdersassistentiesysteem van de producent van elektrische auto’s nader te bestuderen.

Sinds januari 2018 zou het systeem betrokken zijn geweest bij zeker elf aanrijdingen. Daarop is de NHTSA nu een onderzoek gestart naar verschillende Tesla-modellen die tussen 2014 en 2021 zijn gemaakt. In totaal gaat het om 765.000 auto’s van het type Model Y, Model S en Model 3.

Lees ook: Tesla-baas Elon Musk pakt titel van rijkste mens terug: haalt rivaal Jeff Bezos bij

De elf crashes, die veelal plaatsvonden toen het donker was, zorgden ervoor dat zeker zeventien mensen gewond raakten. Daarbij viel één dodelijk slachtoffer te betreuren.

De NHTSA heeft de afgelopen jaren met tal van speciale crashonderzoeksteams individuele Tesla-ongelukken bestudeerd. Het gaat om zeker dertig aanrijdingen waarbij Tesla’s betrokken waren. Daarbij bestaat het vermoeden dat ze verband houden met de autopilot.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal