Aanleg wadi Paulus Potterstraat in gemeente Bergen

 © ING Image

Bergen

De gemeente Bergen start op maandag 23 augustus met het aanleggen van een wadi aan de Paulus Potterstraat. De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 17 september. In die periode zijn er verschillende wegafsluitingen.

Aan de oostzijde van de Paulus Potterstraat vindt een herinrichting van de de berm plaats, om in de toekomst te voorkomen dat er veel regenwater rondom de drempel ter hoogte van de Pieter de Hooghstraat-Paulus Potterstraat staat na een hevige regenbui. De berm wordt verlaagd en ingericht als een ecologisch verantwoorde wadi.

Een wadi is een buffer- en infiltratievoorziening die tijdens hevige regenbuien (tijdelijk) gevuld is met regenwater. Het regenwater loopt vervolgens weg naar de verlaagde berm (de wadi) waar het vervolgens de grond in verdwijnt.

Meer informatie over de wegafsluitingen is te vinden op de website van de gemeente Bergen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal