Minder bezoekers, maar NS houdt zelfde dienstregeling aan voor F1

Om alles in goede banen te leiden, zijn er per racedag ook circa 300 extra NS-medewerkers aan het werk om reizigers te helpen, laat de NS weten. © ANP

De NS gaat tijdens de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix in september hetzelfde aantal treinen inzetten als eerder gepland, ondanks dat maar twee derde van het oorspronkelijk aantal bezoekers bij het evenement aanwezig mag zijn.

De Nederlandse Spoorwegen laten in het weekend van 3, 4 en 5 september twaalf treinen per uur van en naar Zandvoort rijden. Dat betekent dat er elke vijf minuten een trein arriveert of vertrekt, zodat er 10.000 reizigers per uur vervoerd kunnen worden.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de race door mag gaan, maar wel met minder bezoekers. Desondanks verwacht de NS grote drukte rondom het race-evenement. Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn op 2, 3, 4 en 5 september per auto niet of nauwelijks bereikbaar. Bezoekers moeten rekenen op een overstaptijd van zeker een half uur op de trein naar Zandvoort. Vanwege de drukte is het ook niet toegestaan voor reizigers tussen Amsterdam en Zandvoort om een fiets mee te nemen in de trein.

Om alles in goede banen te leiden, zijn er per racedag ook circa 300 extra NS-medewerkers aan het werk om reizigers te helpen, laat de NS weten. Die zullen ook op en rondom de stations aanwezig zijn om de bezoekers te helpen snel hun weg te vinden naar de race en de doorstroom te bevorderen. Daarvoor zijn ook extra in- en uitcheckpalen neergezet bij station Zandvoort, zodat er minder oponthoud is.

Behalve bij de Formule 1 zijn er dat weekend ook extra veel treinreizigers op pad voor andere evenementen. „Dit is een extra grote uitdaging in combinatie met een aantal andere evenementen in het land, zoals de Wereldhavendagen. We passen hiervoor landelijk de dienstregeling aan zodat daar waar we de meeste reizigers verwachten ook de meeste treinen rijden”, aldus Tjalling Smit, lid van de Raad van Bestuur van de NS. Op minder drukke trajecten kan dat zorgen voor minder of kortere treinen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal