Oorlogsmuseum Overloon verzet Militracks voor vierde keer

 © Stefan Koopmans

Het Oorlogsmuseum in Overloon moet het evenement Militracks voor de vierde keer uitstellen vanwege de coronacrisis.

RedactieBron: ANP

Militracks is de grootste show ter wereld van Duitse voertuigtechniek uit de Tweede Wereldoorlog en trekt altijd veel bezoekers uit binnen- en buitenland. Het evenement is verplaatst van september naar mei volgend jaar.

Lees ook: Oorlogsmuseum Overloon vraagt bijdrage gemeente Boxmeer: ‘Zonder steun is ons geld dit jaar een keer op’

Volgens de museumdirectie is Militracks onder de huidige coronaomstandigheden nog steeds niet te organiseren. Een maximum van 750 bezoekers is te weinig voor de kosten die gemaakt moeten worden. Een belangrijke publiekstrekker tijdens Militracks is dat bezoekers mee mogen rijden in de voertuigen en dat kan niet zolang er afstand gehouden moet worden. De enige verstandige beslissing was daarom opnieuw uitstel, aldus de directie.

Tijdens Militracks rijden Duitse motoren, personenvoertuigen, vrachtwagens, halfrupsen en tanks, die overwegend van de Wehrmacht waren, over het terrein van het Oorlogsmuseum. Volgens het museum was de Duitse voertuigtechniek kwalitatief beter dan die van de geallieerden en dat wordt tijdens het evenement getoond.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal