Surrealisme in Bakkerij Bergen

Werk van Miriam Meulepas. © Bakkerij Bergen

Bergen -

Kunsthuis De Bakkerij besteed in de expositie van zaterdag 21 augustus tot en met zondag 26 september aandacht aan het surrealisme.

Drie kunstenaars krijgen tijdens deze expositie de aandacht: Jo Willems met schilderijen, Redmer Hoekstra toont zijn tekeningen en Miriam Meulepas presenteert haar ruimtelijk werk. Op de gevel van kunsthuis De Bakkerij komt tekst over het surrealisme van Adriaen Willemsz.

Tijdens deze expositie zijn er ook realistische foto’s te bewonderen van Theo Hermsen. Theo staat voor dag en dauw op prachtige en soms mysterieuze foto’s te maken van de Maas en de Maasduinen. Een aantal werken worden ook tentoongesteld in het lunchrestaurant De Mariaschool in Bergen.

Het surrealisme is een kunststroming in de moderne kunst ontstaan als literaire stroming in het begin van 1920, honderd jaar geleden. Hoewel er een hoogtepunt van het surrealisme is waar te nemen tussen 1925 en 1940, in zowel schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie als in de literatuur, is het surrealisme nog steeds aanwezig en actief.

Op de website van Bakkerij Bergen is meer informatie te vinden en kunnen er reserveringen geplaatst worden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal