Ex-MVV’er Dogan Golpek laat contract ontbinden in Turkije: ‘Tijd voor nieuw avontuur’

Dogan Golpek. © Ermindo Armino

Oud-MVV’er Dogan Golpek is op zoek naar een nieuwe club. De 26-jarige aanvaller heeft zijn contract bij het Turkse Konyaspor al na een half seizoen laten ontbinden.

Jack Martens

Golpek laat weten dat hij toe is aan een nieuw avontuur. „Ik ga nu op zoek naar een nieuwe club in Turkije, maar er is nog niks concreets”, is het enige dat hij kwijt wil over zijn stap.

Droomtransfer

De Nederlander met Turkse roots maakte in de zomer van 2019 de overstap van MVV naar 1922 Konya dat tegenwoordig uitkomt op het derde niveau. Hij speelde in totaal 24 wedstrijden waarin hij vijf keer wist te scoren. Afgelopen winter maakte Golpek een droomtransfer naar stadsgenoot Konyaspor dat actief is in de Turkse Süper Lig. De droom werd echter al snel een nachtmerrie, omdat hij veroordeeld werd tot een plaats op de bank. Alleen in de laatste twee wedstrijden mocht hij kort invallen.

Golpek speelde in het verleden voor onder meer MVV en SV Meerssen. In Maastricht kwam de aanvaller 45 keer in actie. Dat waren voornamelijk invalbeurten. Daarvoor speelde hij vijf jaar bij Meerssen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal