Politie rolt groot drugslab in aanbouw op in boerderij Lottum

Politie doet grootschalige inval in loods Lottum. © Edward-Media

Lottum -

De politie heeft dinsdagmiddag een drugslab in aanbouw opgerold in de loods van een boerderij aan de Horsterdijk in Lottum. Hierbij was een groot aantal politieagenten op de been.

Simon Doesborgh

De operatie werd grootschalig opgezet: negen politiewagens, drie politiehonden, een helikopter en de landelijke forensische opsporing waren ter plaatse. Het pand werd omsingeld en de politie droeg kogelwerende vesten.

De politie kreeg een tip dat er in het pand een verdachte activiteit plaats zou vinden. Toen de politie poolshoogte ging nemen, namen ze een vreemde geur waar. Rond half drie viel de politie het pand binnen, waar ze een grote hoeveelheid grondstoffen en materialen aantroffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische harddrugs. Het is onduidelijk om welke drug het precies gaat.

Er is nog niemand opgepakt. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor het drugslab.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal